Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het achtste gebod voor het huwelijk: wees oprecht

Exodus 20:15 geeft ons het achtste gebod voor het huwelijk:

U zult niet stelen.

Misschien vraag je je af hoe stelen van toepassing is op het huwelijk. Dat is simpel. Niet stelen betekent dat je integer bent.

Als je altijd bedriegt of de kantjes ervan afloopt is het moeilijk voor je partner om jou te respecteren. Jouw oprechtheid zou je huwelijkspartner trots moeten maken. Jouw partner en je gezin horen getuige te zijn van jouw integriteit. Dit is echt een van de kernwaarden voor een goed huwelijk.

Als je met iemand getrouwd bent en je weet dat diegene klanten bedriegt, is het moeilijk om hem of haar te respecteren. Je kunt iemand die niet integer is niet respecteren.

Dit is een groot probleem waar veel mensen aan voorbij gaan. Maar het is essentieel voor een gezond en levendig huwelijk omdat het moeilijk is om jezelf te geven aan iemand die niet integer is.

Als je ontdekt dat je partner iets achterhoudt, als je het gevoel hebt dat hij of zij jou niet respecteert, ga dan bij jezelf te rade en kijk of je zelf misschien tekortschiet op het gebeid van integriteit. Vul jij je belastingformulieren eerlijk in? Vertel jij weleens een leugentje om bestwil of om ergens voordeel uit te halen?

Doe je jezelf op een bepaalde manier voor, terwijl je diep vanbinnen heel anders bent? Ben je als de man over wie Salomo spreekt in Spreuken 23:7?

Want zoals hij bedacht heeft bij zichzelf, zo zal hij tegen u zeggen: Eet en drink, maar zijn hart is niet bij u.

Als dit een probleem is in jouw leven, breng het dan vandaag bij God. Hij zal je helpen een integere persoon te worden zoals Hij van jou verlangt. En als je dat doet, zul je ontdekken dat je partner je zal gaan respecteren en dat je huwelijk gesterkt zal worden!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.