Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Hoe God ons leidt in het nieuwe verbond

Vandaag wil ik je op een andere reden wijzen waarom het nieuwe verbond in Christus beter is dan het oude verbond. Hebreeën 10:1-3, 15-17 vertelt ons:

Want de wet, die slechts een schaduw heeft van de toekomstige heilsgoederen en niet het wezen van de dingen zelf, kan nooit met dezelfde offers, die zij jaar in jaar uit ononderbroken brengen, hen die naderen tot volmaaktheid brengen. Zou er anders niet een einde gekomen zijn aan het offeren? Want zij die de dienst verrichtten, zouden zich dan in geen enkel opzicht meer bewust zijn van zonden, wanneer zij eens en voor altijd gereinigd waren. Maar nu wordt men door deze offers elk jaar opnieuw aan de zonden herinnerd… En de Heilige Geest getuigt het ons ook. Want na eerst gezegd te hebben: Dit is het verbond, dat Ik met hen na die dagen zal sluiten, zegt de Heere: Ik zal Mijn wetten in hun hart geven en Ik zal die in hun verstand schrijven, en aan hun zonden en hun wetteloze daden zal Ik beslist niet meer denken.

 Onder het oude verbond dacht God elk jaar aan de zonden van Israël. Dit hield in dat de priester elk jaar het Heilige der Heiligen binnen moest gaan en het bloed van een dier moest offeren om de zonden van de mensen te bedekken.

Onder het nieuwe verbond denkt God er niet meer aan.

Wat ben ik blij dat toen ik mij bekeerde, mijn verleden uit Gods grootboek werd gewist. Voor mijn bekering heb ik nogal een bandeloos leven geleid. Maar als je nu mijn naam zou intypen op Gods computer in de hemel – Bayless, verleden… enter… print – zou Gods grote printer blanco papier uitprinten.

Waarom? Hij denkt niet meer aan mijn zonden. Als jij en ik met Hem over onze tijd voor onze bekering praten, zegt Hij: ‘Sorry, wat mij betreft bestaat die tijd niet.’

Dat is echt goed nieuws!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Jezus maakt alle dingen nieuw – ontdek de betekenis van Zijn verlossing voor jou (2)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Vertrouw je God of je verstand? (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.