Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Laat je verleden achter je

Gisteren hebben we het gehad over Filippenzen 3:13,14. Ik wil vandaag opnieuw aandacht aan dit vers schenken, maar dan met een andere reden.

Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.

Het woord waar ik vandaag naar wil kijken is vergetend. Ik wil dat je het belang van het vergeten van het verleden kent, zodat je vooruit kunt gaan.

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.

God wil niet dat je in het verleden leeft. Hij wil liever dat je je op de toekomst richt.

Een tijdje geleden bezocht ik een vriend die een grote impact op mijn leven als jonge gelovige heeft gehad. Terwijl ik samen met hem en zijn vrouw aan tafel zat te eten, deelde hij een grote persoonlijke fout met mij.

Ongeveer tien jaar eerder, toen hij pionierde in een kerk, pleegde hij overspel. Het liet zijn huwelijk wankelen, maar hij toonde berouw, stapte uit de overspelige relatie en na een tijd genas God zijn huwelijk. Maar sindsdien had hij geen taak meer in de gemeente gehad.

Terwijl hij mij dit vertelde, stroomden de tranen over zijn wangen. Hij stond op van tafel, ging naar de badkamer en zijn vrouw keek mij aan en zei: ‘Bayless, als je kunt, help hem dan alsjeblieft. Mijn man heeft de afgelopen tien jaar een heilig leven geleid. God heeft hem vergeven, ik heb hem vergeven, maar hij heeft zichzelf niet vergeven.’

Deze man zat vast aan zijn fout in het verleden en hij kon niet verder met datgene waarvoor God hem geroepen had.

Begraaf je verleden zodat je je toekomst kunt blootleggen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Je verleden bepaalt niet je toekomst

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Jezus was nooit gestrest

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.