Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Mopper je nog of eer je God al?

Een van de dingen die God pijn doet is denk ik wanneer Zijn kinderen mopperen en klagen. In Judas 1:16 vinden we een aantal interessante inzichten over dit destructieve gedrag:

Zij zijn het die morren, die klagen over hun lot, die naar hun eigen begeerten wandelen. Hun mond spreekt hoogdravende woorden, terwijl zij mensen naar de ogen zien ter wille van voordeel.

Het woord klagen is eigenlijk twee Griekse woorden aan elkaar. Het eerste woord betekent beschuldigen en het tweede woord betekent je lot in het leven.

Is het niet bijzonder dat als iemand de verkeerde keuzen maakt, diegene een ander de schuld geeft als hij of zij de gevolgen hiervan ondervindt?

Ik heb twee adviezen voor je. Ten eerste, als je een klager of mopperkont bent: stop. God is hier niet blij mee en je laat alleen maar zien dat je naar je ‘eigen begeerten’ wandelt en niet met Gods Geest.

Ten tweede: blijf uit de buurt van mensen die zo zijn. Anders zul je net zo eindigen als hen. In Spreuken 22:24-25 staat:

Ga niet om met een opvliegend man, en laat u niet in met een driftig iemand, anders raakt u gewend aan zijn paden en haalt u een valstrik over uzelf.

Hun houding en manier van denken zullen op jou afgeven.

Heb je ooit een spijkerbroek samen met een rood shirt in de was gedaan? Wat gebeurde er met je blauwe spijkerbroek? Die was paars geworden, of niet? De rode verf had zich vermengd met de blauwe kleur en de blauwe spijkerbroek was niet langer blauw. Hij is paars geworden.

Als je omgaat met mensen die morren en klagen, zal hun houding jouw manier van denken beïnvloeden. En het laatste wat je wilt is een klager en mopperkont zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Dit geeft je weer hoop voor de toekomst (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

De eeuwigheid is je thuis – Harrison Conley

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.