Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Ik hou van het lezen van de Bijbel. Waarom? Ik wil je daar graag meer over vertellen. Ik hoop dat het je zal inspireren om ook veel tijd te besteden aan dit prachtige boek. Elke keer als je de Bijbel leest, leer je God beter kennen. Je zult leren wat Hij denkt en wat Zijn wil is voor jou.

In Jesaja 55:8-9 zegt God dit: “Want Mijn gedachten zijn niet uw gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de Heere. Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten”.

Sommige mensen stoppen daar en zeggen: “Als Gods gedachten hoger zijn dan de onze, Zijn wegen zo hoog als de hemel, kun je ze nooit kennen. Ze zijn gewoon een mysterie.” 

Maar God heeft het daar niet bij gelaten. Ja, Zijn gedachten zijn hoger dan onze gedachten. Ja, Zijn wegen zijn hoger dan onze wegen. Maar dan geeft Hij ons een vergelijking en vertelt ons iets dat Hij heeft gedaan. Lees de volgende teksten, vers 10, en het begin van vers 11:

“Want zoals regen of sneeuw neerdaalt van de hemel en daarheen niet terugkeert, maar de aarde doorvochtigt en maakt dat zij voortbrengt en doet opkomen, zaad geeft aan de zaaier en brood aan de eter, zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren.”

Gods gedachten zijn dus hoger dan onze gedachten, maar Zijn gedachten zijn naar beneden gekomen. Net zoals de regen naar beneden is gekomen en net zoals de sneeuw is neergedaald. Dit betekent dat we over veel thema’s kunnen ontdekken wat God denkt.

Gods wil is niet bedoeld als een of ander onoplosbaar raadsel. God wil dat we Zijn gedachten kennen. God wil dat we Zijn wil kennen. Hij gaf ons een Boek, zodat we Zijn gedachten kunnen kennen. Hij gaf ons een Boek zodat we Zijn wil kunnen kennen.

Maar er zijn nog meer redenen om een diepere liefde voor de Bijbel te ontwikkelen. Ik wil er een paar noemen:

  • Gods Woord verlicht je pad. (Psalm 119:104-105)
  • Het voedt je geest. (Jeremia 15:16 en I Petrus 2:2)
  • Gods Woord is het effectieve wapen tegen de vijand. (Efeziërs 6:11)

Neem dus de tijd om meer te lezen in de Bijbel. Word verliefd op deze schat. Laat de woorden je hart vormen en doordringen in je gedachten. Dan hoor je wat God je wil vertellen en kun je het in praktijk brengen.

Er is geen betere manier om je tijd te besteden dan God elke dag beter te leren kennen door de Bijbel met aandacht te lezen.

In Hem verbonden,
Bayless Conley

Uit: maandbrief Bayless Conley, juli 2020

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.