Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Heeft God je iets beloofd, maar lijkt het gewoon niet uit te komen? Dat is mij ook al eens gebeurd. Ik heb ervaren dat er een moeilijke tijd kan liggen tussen een belofte van God en de vervulling ervan.

Laten we eens kijken naar wat Mozes meemaakte nadat God hem had opgedragen naar de farao te gaan en hem te vragen om de Israëlieten vrij te laten. God had het Mozes van tevoren in niet mis te verstane bewoordingen verteld: “Ook dan zal de farao niet naar jullie luisteren. Daarom zal ik de Egyptenaar mijn macht laten voelen en hen zwaar straffen, en ik zal mijn volk, de Israëlieten in groepen geordend uit Egypte leiden.” (Ex. 7:4)

God vertelde Mozes dat de farao niet naar hem zou luisteren. Met andere woorden: “Ik zal de Israëlieten bevrijden, maar tussen deze toezegging en de vervulling ervan zal een moeilijke tijd liggen.”

Ik herinner me een soortgelijke situatie toen we de grond kochten voor ons huidige kerkgebouw. Door Gods genade konden we alle zes eigenaars overhalen hun land te verkopen. Maar toen kreeg ik een brief van het bouwdepartement. Daarin vertelden ze ons dat ze ons land in beslag zouden nemen.

Meteen daarna kreeg ik een telefoontje van een van de rijkste families in de VS. Ze wilden dat ik met een vertegenwoordiger van hen ging lunchen. Hij zei: “We hoorden dat het bouwdepartement van de stad je wil onteigenen. Ik ben hier om je te waarschuwen.Voor je het weet, huren ze een PR-bureau in om je kerk in een slecht daglicht te stellen.” Ik ging weg en dacht: Die vent is gek.

Twee weken later werd ik gebeld door een man die de eigenaar was van een van de meest prestigieuze PR-bureaus in Californië. Hij vertelde me dat de gemeente hem ging inhuren om onze kerk zwart te maken. Toen maakte ik mee dat ook alle andere dingen gebeurden zoals die man me tijdens de lunch had voorspeld. Het was een moeilijke tijd.

Deze ervaring heeft voor mij de belangrijke waarheid bevestigd dat tussen elke toezegging en de vervulling ervan een rotsachtige weg ligt die wij moeten afleggen. De duivel zal er in deze tijd alles aan doen om je te laten opgeven.

In de gelijkenis van de zaaier in Lucas 8:15 zegt Jezus dat de mensen die Gods boodschap horen en “het koesteren en standvastig zijn” vrucht zullen dragen. Dat zijn de mensen die de oogst of de vervulling van de belofte zullen ervaren.

Maar de duivel wil niet dat het zaad vrucht draagt. Daarom komt hij met problemen, zorgen en smarten. Ze zijn als een steen. Direct nadat Gods Woord in je hart is gezaaid, legt de duivel er een grote steen op zodat er niets kan groeien. De steen zegt, “Hé, jij klein zaadje, je bent verloren. Ik ga hier niet weg.” Maar het kleine zaadje antwoordt: “Dat is wat je denkt. Ik ben een bovennatuurlijk zaad en ik heb leven in mij dat wonderen verricht.” Het kleine zaadje ontkiemt en de scheuten groeien en groeien tot op een dag de steen iets hoort rommelen naast zich en vraagt: “Wat was dat?” Ineens duwt het kleine zaadje de steen opzij en groeit omhoog. En uiteindelijk zegt de boom, terwijl hij door zijn takken vol fruit naar het steentje kijkt dat daar naast zijn stam ligt: “Nou, je was toch maar een dom steentje.”

Daarom wil ik je vandaag bemoedigen. Wat je nu ook meemaakt – hou je vast aan Gods woord. Het zal angst, depressie, zwakheid, ziekte, gebrek, gevangenschap, en alle leugens van de duivel verdrijven. Als je het vasthoudt, zal het zaad van Gods Woord groeien en tot een goede uitkomst leiden, welke moeilijkheden er ook op je pad komen. 

Uit: maandbrief Bayless Conley, juni 2021

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

De betekenis van Pasen: Hij is opgestaan! – Harrison Conley

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.