Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless en Janet Conley

Of je nu geestelijke, emotionele, materiële of lichamelijke kracht nodig hebt – God heeft het beschikbaar en Hij wil je helpen het te ontvangen.  Gods kracht is er voor jou en Hij wil je helpen die kracht te ontdekken.

In 1 Samuel 30 is David op de vlucht voor koning Saul. Saul heeft geprobeerd David te vermoorden en David en zijn mannen wonen nu in de stad Ziklag, in het land van de Filistijnen. Eens in de zoveel tijd trekken David en zijn mannen ten strijde om te vechten tegen de vijanden van Israël. Op een dag, als ze terugkomen van een veldslag, zien ze in de verte rook. Ze haasten zich terug en ontdekken dat de stad waarin ze wonen volledig is geplunderd. Hun vrouwen en kinderen zijn door een groep Amalekieten ontvoerd en als slaven meegenomen. De gebouwen zijn tot de grond toe verbrand. Er is niets meer over.

Het is moeilijk voor te stellen hoe David en zijn mannen zich op dat moment moeten hebben gevoeld. Alsof je op een dag thuiskomt van je werk en ontdekt dat je huis tot de grond toe verbrand is en mensensmokkelaars je gezin hebben ontvoerd. Je zou volledig verdoofd en gechoqueerd zijn. Mensensmokkelaars? Mijn kinderen? Mijn vrouw? Zo was het voor David en zijn mannen toen ze terugkwamen in de stad Ziklag.

We pakken het verhaal op vanaf 1 Samuel 30:6: David werd zeer benauwd, want het volk sprak erover hem te stenigen. De zielen van het hele volk waren namelijk verbitterd, ieder over zijn zonen en over zijn dochters. David echter sterkte zich in de heere, zijn God.

In vers 4 staat: Toen begonnen David en het volk dat bij hem was, luid te huilen, totdat er geen kracht meer in hen was om te huilen. En dan keert iedereen zich tegen David. Ze beschuldigen hem er ten onrechte van dat hij verantwoordelijk is. David is nu dus niet alleen alles verloren wat hij bezat, maar hij staat ook nog eens op het punt gestenigd te worden. Maar we lezen het volgende: David echter sterkte zich in de heere, zijn God. David was verbijsterd. Hij werd ten onrechte beschuldigd en was diepbedroefd. Hoe vond hij kracht? In Jesaja 27:5 zegt God: Laat men zich liever aan Mijn macht vastklampen, laat men vrede met Mij sluiten; vrede moet men met Mij sluiten.

David klampte zich vast aan Gods macht. De vraag is, hoe? Misschien herinnerde hij zichzelf aan overwinningen uit het verleden. Misschien bad hij. Misschien zong hij lofliederen. Misschien klampte hij zich vast aan Gods trouwe karakter of aan Zijn beloften. We weten eigenlijk niet precies wat David heeft gedaan. We weten alleen dat hij op dit kritieke moment kracht vond. Jij kunt die kracht ook vinden. Je kunt je vastklampen aan Gods macht.

Dankzij Psalmen 29:11 weten we: De heere zal Zijn volk kracht geven, de heere zal Zijn volk zegenen met vrede. En in Psalmen 46:2 lezen we: God is ons een toevlucht en kracht; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden.

Misschien zit je nu midden in een crisissituatie. Misschien voel je je gebroken, verbijsterd of word je onrechtvaardig beschuldigd van iets. Wat je situatie ook is, Gods kracht is er voor jou.

Elke dag brengt zijn eigen moeilijkheden met zich mee en elke dag moeten we kiezen hoe we hierop reageren. Raken we in paniek? Laten we ons leven ruïneren door de beproevingen?

Of klampen we ons vast aan Gods kracht? Probeer je bewuster te zijn van hoe je reageert op de drukte en stress van je dagelijkse leven. Sta even stil en bid als het moeilijk wordt. Onthoud: God is ons een toevlucht en kracht (Psalmen 46:2). Zijn kracht is een geschenk voor jou. Ontdek Zijn kracht!

Uit: maandbrief Bayless Conley, april 2019[image_with_animation image_url=”48761″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”50%” max_width_mobile=”default” img_link=”https://bayless-conley.nl/produkt/ontdek-gods-kracht-voor-jou-studiepakket/”][image_with_animation image_url=”48761″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” img_link=”https://bayless-conley.nl/produkt/ontdek-gods-kracht-voor-jou-studiepakket/”][vc_custom_heading text=”Als je de studiegids liever in de hand houdt en leest, sturen wij het graag toe voor € 7,90 inclusief de bijbehorende preek op dvd van Bayless (studiegids + DVD: € 9,90).
Herontdek God als je krachtbron of geef de set aan iemand die nieuwe kracht nodig heeft!” font_container=”tag:p|text_align:left|color:rgba(10%2C10%2C10%2C0.6)” use_theme_fonts=”yes”][nectar_btn size=”large” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” url=”https://bayless-conley.nl/produkt/ontdek-gods-kracht-voor-jou-studiepakket/” text=”Mehr informatie” margin_top=”30″]

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Ik weet niet wat ik moet doen …

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.