Je winkelmand (0)

Een artikel van Bayless Conley

Met een van mijn vrienden wandel ik graag. Wij lopen dan een eind de natuur in en zijn vaak op zoek naar afgelegen en verborgen plekjes.

Als we daar aankomen dan loopt het zweet over onze rug, onze scheenbenen zitten vol schrammen en er zitten teken in onze huid. Maar iedere keer beloont de schoonheid van deze plekken alle moeite.

Hetzelfde principe geldt voor wat in het leven echt telt. Voor de dingen die zo belangrijk zijn dat God in de Bijbel ons uitdrukkelijk oproept ze na te jagen: godsvrucht, rechtvaardigheid, geloof, liefde, geduld en vriendelijkheid. Om dit na te streven is moeilijk. Wij vinden ze niet altijd op weg van de minste weerstand, maar de voordelen die het streven naar godsvrucht met zich meebrengt wegen op tegen de moeilijkheden. Deze zegeningen mogen we niet missen!

In 1Timotheüs 6:10-11 lezen wij: “ Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf veel leed berokkend. Maar jij, een dienaar van God, moet je hier verre van houden. Streef naar rechtvaardigheid, vroomheid, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid.”

Is je wat opgevallen? Voordat Paulus de goede dingen noemt waarnaar we ons uit moeten strekken, drukt hij ons op het hart voor geldzucht te waken. Waarom? Omdat geldzucht ons ertoe drijft wereldse rijkdom tot de hoogste prioriteit te maken. Er is niets verkeerd aan hard werken en succes hebben, maar onze grootste schatten vinden wij in God.

Twee van de grootste doelen die Paulus noemt zijn rechtvaardigheid en godsvrucht of vroomheid.

1. Maak rechtvaardigheid tot jouw doel
Net als een boom heeft rechtvaardigheid zowel wortels als vruchten. De wortel is de juiste relatie met God die je bij jouw bekering als geschenk ontvangt. De vruchten zijn een goed karakter en het gedrag dat God behaagt. Deze vruchten rijpen als jouw relatie met God in jouw dagelijks leven zichtbaar wordt. Dit gedrag staat in sterk contrast met het gedrag van degenen die in hun verlangen naar bezit regels negeren en handelen tegen hun geweten.

God wil dat je in alles oprecht, eerlijk en fair bent. Wanneer jij zo handelt, zul je uiteindelijk zegen oogsten. In Spreuken 11:18 staat geschreven: De winst van een goddeloze is bedrieglijk, het loon van een rechtvaardige is duurzaam.

2. Het doel van godsvrucht
Godsvrucht is een innerlijke houding die uit erkenning van God ontspringt en ons ernaar laat streven om Hem blij te maken. Paulus draagt ons op om heel bewust aan onze godsvrucht te werken, want dit vind je niet op de weg van de minste weerstand.

In 1 Timotheüs 4:8 staat: “Oefening van het lichaam heeft wel enig nut, maar het nut van een vroom leven is grenzeloos, omdat het een belofte inhoudt voor dit leven en het leven dat komen zal.”

Niemand die zich uitstrekt naar een godsvruchtig leven zal op een dag in de hemel staan en zeggen: “Ik ben bedrogen uitgekomen. Ik wilde dat ik niet voor God had geleefd!”

Vrienden, ons loon in de hemel zal onze grootste verwachtingen overtreffen. Uiteindelijk zullen we zien dat alles wat wij hebben doorgemaakt de moeite waard was.

Uit: maandbrief Bayless Conley, juli 2017

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je het artikel goed?

Deel 'm dan gerust op social media of stuur 'm door om anderen te bemoedigen.

Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Vertrouw je God of je verstand? (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.