Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

1e aanvalspunt: jonge christenen

Gisteren zijn we begonnen met een serie overdenkingen over wanneer we kunnen verwachten dat satan ons aanvalt. Openbaring 12:1-5 biedt inzicht in het eerste moment waarop hij aan zal vallen:

En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren. En zij was zwanger en schreeuwde het uit in barensnood en in haar pijn om te baren. En er verscheen een ander teken in de hemel. En zie: een grote vuurrode draak met zeven koppen en tien horens. En op zijn koppen zeven diademen. En zijn staart veegde het derde deel van de sterren van de hemel en wierp die op de aarde. En de draak stond voor de vrouw, die op het punt stond te baren, om haar Kind te verslinden, zodra zij Het gebaard zou hebben. En zij baarde een Zoon, een mannelijk Kind, dat alle heidenvolken zal hoeden met een ijzeren staf. En haar Kind werd weggerukt naar God en naar Zijn troon.

Het kind in dit Bijbelgedeelte is de Heer Jezus. De vrouw vertegenwoordigt het land Israël. De draak die het Kind wilde verslinden zodra Hij was geboren is onze vijand, de duivel.

Het was de duivel waardoor koning Herodus beval dat alle jongetjes van twee jaar en jonger afgeslacht moesten worden. Alleen omdat Jozef in een droom door God gewaarschuwd werd, konden hij, Maria en Jezus ontsnappen aan de klauwen van Herodus.

Ik wil je hiermee laten zien dat de strijd begon zodra Jezus werd geboren. En ik denk dat wij ook strijd moeten verwachten zodra iemand opnieuw wordt geboren, zodra iemand bij Gods gezin gaat horen.

We moeten bereid zijn om de mensen die nog maar pas bij Jezus horen te beschermen en te verdedigen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Verdoofd? Herwin je geestelijke scherpte! (2)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.