Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Geef Gods liefde door

Het was liefde waardoor de Vader gemotiveerd werd om Zijn Zoon te sturen om de mensen te redden. Diezelfde liefde is uitgegoten in het hart van iedere gelovige.

En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is (Romeinen 5:5)

Gods liefde in ons roept ons en verplicht ons iets te doen aan het lot van de verloren mensen. Paulus zegt in 2 Korintiërs 5:14: Want de liefde van Christus dringt ons.

Een aantal jaren geleden hoorde ik laat op de avond een geluid dat leek op een zeer zwakke bel of wekker. Ik stapte een aantal keer uit mijn bed om te proberen te ontdekken waar het geluid vandaan kwam, maar het stopte telkens voordat ik het kon ontdekken.

Op een avond ontdekte ik eindelijk wat het was. Het was een oud horloge van mij, weggestopt in een lade onder wat rommel. Elke avond ging het alarm op dezelfde tijd af.

De roep van Gods liefde in jouw hart kan net zo zijn. Die roep klinkt regelmatig, maar wordt zelden gehoord. De roep van Gods liefde ligt begraven onder persoonlijke ambities, zorgen en problemen, dagelijkse routines en de normale drukte van het leven. Maar het is onmiskenbaar daar!

Dezelfde liefde die Jezus bewoog om de zieken te genezen en gebroken mensen te dienen is in jou! Luister ernaar. Kom ermee in aanraking en uit het aan iemand in nood.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Laat het aan de Heilige Geest over 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Jezus was nooit gestrest

uitzending

Wat is een goede vader? (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.