Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

God denkt anders

In Hebreeën 4:13 staat een krachtige uitspraak over God:

En er is geen schepsel onzichtbaar voor Hem, maar alles ligt naakt en ontbloot voor de ogen van Hem aan Wie wij rekenschap hebben af te leggen.

In dit vers lezen wij dat God ziet wat wij doen. Hij ziet de intentie waarmee wij iets doen. Dat betekent dat wij volledige rekenschap af moeten leggen.

We moeten rekenschap over ons leven afleggen voor God. Daar komen we niet onderuit. We zullen voor Hem komen te staan. En als het zover is, dan kunnen we er niet omheen. Het is niet mogelijk om het ene te zeggen en iets anders te denken. Alles zal worden blootgelegd.

God ziet altijd alles. Alles is bekend bij Degene bij wie we rekenschap af moeten leggen. Je kunt niet vluchten voor God.

In Spreuken 15:3 staat: De ogen van de HEERE zijn op elke plaats: ze slaan slechte en goede mensen gade.

Maar God ziet ook de intentie van ons hart. Toen Samuel door God gestuurd was om een nieuwe koning voor Israël te zalven, en hij was in het huis van Jesse, liet Jesse zijn grote, sterke zoon komen. Toen Samuel naar deze jongen keek, dacht hij: ‘Deze is vast en zeker voor de HEERE Zijn gezalfde.’

Maar God zei: ‘Kijk niet naar zijn uiterlijk en ook niet naar de hoogte van zijn gestalte, want Ik heb hem verworpen. Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan.’

Onze intentie kan goed zijn, maar toch kunnen we het verknallen. God kijkt naar ons hart en als onze intentie goed is, oordeelt Hij op basis van onze intentie, niet op basis van de fouten die we gemaakt hebben. Maar als de intentie van ons hart niet puur was, dan oordeelt God op basis daarvan.

Leef vandaag en elke dag met de wetenschap dat God naar het hart kijkt.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De anatomie van God 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Let op, dwaalleer!

uitzending

Ben je een lauwe christen? (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.