Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het tiende gebod voor het huwelijk: blijf tevreden

Vandaag zijn we bij het laatste gebod voor het huwelijk beland. Dit gebod is gebaseerd op het tiende gebod dat aan het land Israël is gegeven. Het staat in Exodus 20:17:

U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn slaaf, noch zijn slavin, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is.

Dit gebod is heel direct. U zult niet begeren. Wees niet ontevreden met wat je hebt. Focus je niet op wat je niet hebt. Benadruk wat je wel hebt en waarmee God jou en je partner gezegend heeft.

Dit doe je door te kijken naar de gaven en talenten van je man of vrouw in plaats van te denken: ‘Oh, ik zou willen dat hij zo was’, of: ‘Ik zou willen dat ze dat had.’

Als Janet mij zou vergelijken met haar broers, zou ik zwaar in de problemen zitten. Haar broers zijn van die handige Harry’s die alles kunnen repareren. Als je met mij op pad bent en onze auto heeft pech op een verlaten weg, dan hebben we een serieus probleem. Ik kan bidden, maar verwacht niet van mij dat ik de auto kan repareren.

Haar broers zijn een heel ander verhaal. Eén broer heeft gewoon een huis van de grond af opgebouwd. En als er iets mechanisch kapot gaat, kan hij het repareren.

Hoewel ik geen handige Harry ben, zijn er andere dingen waar ik wel goed in ben. Ik ben zo dankbaar dat Janet deze gaven vleugels wil geven. En ik wil hetzelfde voor haar doen.

Als je denkt dat het gras bij de buren groener is, dan zul je altijd in de problemen raken. Want bij de buren ligt gewoon kunstgras.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Een goed huwelijk (2)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.