Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

God heeft een taak voor je!

2 Koningen 6:1-7 geeft ons inzicht in hoe we ons geestelijke ijzer kunnen herwinnen:

De leerling-profeten zeiden tegen Elisa: Zie toch, de plaats waar wij voor uw ogen wonen, is voor ons te krap. Laten wij toch naar de Jordaan gaan en ieder daarvandaan een boomstam nemen, en er een verblijfplaats voor ons maken om er te wonen. En hij zei: Ga maar. En een van hen zei: Gaat u toch alstublieft mee met uw dienaren. En hij zei: Ik ga zelf mee. Zo ging hij met hen mee. Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend! De man Gods zei: Waar is het gevallen? En toen hij hem de plaats aangewezen had, sneed hij een stuk hout af, wierp het ernaartoe en deed het ijzer bovendrijven. Hij zei: Haal het naar u toe. Toen strekte hij zijn hand uit en pakte het.

Er zijn een aantal principes die ik uit dit verhaal wil halen.

Hoewel we ons zullen richten op die ene man die het ijzer (van zijn bijl) verloor, wil ik het vandaag hebben over de meerderheid.

Zoals we in dit Bijbelgedeelte zien, moet de school voor de profeten uitgebreid worden. Er moest een groter gebouw gebouwd worden. Iedereen moest een aandeel leveren in Gods plan. Er staat: ‘Laten wij toch naar de Jordaan gaan en ieder daarvandaan een boomstam nemen, en er een verblijfplaats voor ons maken om er te wonen.’

In het plan van Gods koninkrijk is geestelijk scherp zijn niet slechts bedoeld voor een paar mensen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om te groeien. Er is geen uitzondering.

God wil dat jij je aandeel levert. Ook jij maakt deel uit van Gods plan. Hij heeft jou specifieke gaven en talenten gegeven om de wereld te bereiken!

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar onze bestemming 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Let op, dwaalleer!

uitzending

Ben je een lauwe christen? (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.