Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Volgens Gods plan in het huwelijk leven

Efeziërs 5:22-24 geeft een belangrijk gebied weer waarin we gehoorzaam moeten zijn. Hoewel dit niet populair is in onze samenleving, is het wel Bijbels. Maar vaak wordt het ook verkeerd begrepen.

Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals aan de Heere, want de man is hoofd van de vrouw, zoals ook Christus Hoofd van de gemeente is; en Hij is de Behouder van het lichaam.

Daarom, zoals de gemeente aan Christus onderdanig is, zo behoren ook de vrouwen in alles hun eigen mannen onderdanig te zijn.

Het is belangrijk om duidelijk te maken dat er voor God absolute gelijkheid geldt tussen mannen en vrouwen, tussen echtgenoten en echtgenotes. Dit gedeelte zegt niet: ‘Vrouwen, wees onderdanig aan alle mannen.’ Het gaat hier puur om de huwelijkssituatie.

Maar de Bijbel zegt ook dat echtgenoten en echtgenotes samen erfgenaam zijn van de genade van het leven. Voor God geldt een gelijkheid tussen mannen en vrouwen en tussen echtgenoten en echtgenotes.

Dit gedeelte leert ons dat God een systeem van autoriteit binnen het huwelijk bedacht heeft waar we ons aan moeten houden, als we willen dat het goed met ons gaat. Het is zelfs een militaire term. Onderdanig zijn of gehoorzamen, betekent dat je jezelf een rang lager acht.

Wij voeren een geestelijke oorlog en er zijn geestelijke machten die losgelaten zijn om te vechten tegen huwelijken. Die machten proberen huwelijken kapot te maken.

God heeft een manier bedacht waarop een huwelijk moet functioneren en dat is dat de man de verantwoordelijkheid op zich neemt om leider te zijn en dat de vrouw onder die autoriteit komt. Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk. Dit echtpaar en dit gezin zal als een magneet zijn voor de zegeningen van God.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Wijsheid en huwelijk 2/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.