Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Help anderen en ontsnap aan tijden van geestelijke droogte

Jesaja 58:10,11 geeft een heel goed recept tegen depressie. Er staat:

Als u uw hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal uw licht in de duisternis opgaan, en uw donkerheid als de middag zijn. En de HEERE zal u voortdurend leiden, Hij zal uw ziel in dorre streken verzadigen, uw beenderen kracht geven; u zult zijn als een bevloeide tuin,als een bron waarvan het water nooit ontbreekt.

Neem even de tijd om na te denken over wat God zegt. Denk aan de belofte: Als jij je hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal Hij je ziel in dorre streken verzadigen.

Als jij aan een depressie lijdt en je hebt het gevoel dat er een grote, diepe leegte in je leven is, dan heb ik een recept voor jou, gebaseerd op dit gedeelte. Ben je er klaar voor?

Ga iemand anders helpen. Zoek een taak in je kerk, bij een lokale vrijwilligersorganisatie of bij het Leger des Heils. Help mensen die door een moeilijke periode gaan. Geef een paar dagen per week van jezelf en help anderen die het moeilijk hebben.

God belooft dat als jij je hart voor de hongerigen opent en de verdrukte ziel helpt, Hij jouw ziel in dorre streken verzadigt.

Richt je niet op je eigen problemen, op je eigen depressieve gevoelens en op het gevoel dat alles tegenzit. Ga iemand anders helpen. Plaats alles weer in het juiste perspectief. Er zijn een hoop mensen die er heel wat slechter aan toe zijn dan jij en je zult ontdekken dat, als jij je focus verandert, God weer regen in jouw leven zal brengen.

Als je ziel droog en dor is, krijgt je ziel water als je iemand anders helpt. Hoe sneller hoe beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar liefde en het goede

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.