Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het gebed van toewijding

Gisteren hebben we het gebed van toewijding besproken. Vandaag wil ik je het gebed in geloof behandelen. Dit type gebed kun je vinden in Marcus 11:22-24:

En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Heb geloof in God. Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt. Daarom zeg Ik u: alles wat u biddend begeert, geloof dat u het ontvangen zult, en het zal u ten deel vallen.

Als je een gebed in geloof bidt, geloof je, al tijdens je gebed, dat je zult ontvangen waar je voor bidt. Niet pas als de omstandigheden veranderen, niet op een bepaald moment in de toekomst, maar op het moment dat je bidt.

Als je bidt, geloof dan dat God je hoort en dat Hij het antwoord gestuurd heeft, of je dit nu zo voelt of niet. Geloof dat de hemel het antwoord heeft gestuurd, nog voor je ‘amen’ hebt gezegd.

1 Johannes 5:14,15 zegt het als volgt:

En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil. En als wij weten dat Hij ons verhoort, wat wij ook bidden, dan weten wij dat wij het gevraagde, dat wij van Hem hebben gebeden, ontvangen.

Het gebed in geloof bid je als je Gods wil kent en begrijpt. De Bijbel is een openbaring van de wil van God. Gebed zal niet aan Gods wil voorbijgaan en Gods Woord openbaart Zijn wil aan ons.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: God ziet, weet en beloont

 

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

De betekenis van Pasen: Hij is opgestaan! – Harrison Conley

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.