Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het vierde gebod van het huwelijk: breng tijd met elkaar door

De laatste paar overdenkingen hebben we de principes aan de hand van de tien geboden behandeld. We hebben geleerd hoe zij de basis voor een sterk en levendig huwelijk vormen. Vandaag zijn we bij het vierde gebod beland, wat je kunt vinden in Exodus 20:8-11:

Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.

Sabbat betekent een onderbreking. Het betekent dat je je werk neerlegt en uitrust. Je neemt pauze. En heilig betekent apart voor de Heer. ‘Als je een relatie met Mij wilt,’ zegt God, ‘dan moeten we samen tijd doorbrengen. Ik wil speciale tijd, exclusieve tijd. Ik wil een heilige dag.’

Op dezelfde manier moeten echtgenoten, om een gezond en groeiend huwelijk te kunnen hebben, samen tijd doorbrengen. Ze hebben speciale tijd, exclusieve tijd, en soms heel veel tijd nodig. En ik denk dat we allemaal weten dat als we dit niet inplannen, het niet zal gebeuren.

Mijn vrouw, Janet, heeft eens een beetje onderzoek gedaan. Ze ontdekte dat uit onderzoeken is gebleken dat een gemiddeld stel elke week 37 minuten of minder onder vier ogen met elkaar praat. Ik wed dat jullie veel meer tijd met zijn tweeën doorbrachten voordat jullie getrouwd waren, of niet?

Om je huwelijk te laten slagen, moet je exclusieve tijd met elkaar doorbrengen. Je kunt geen relatie opbouwen als je geen tijd samen doorbrengt. Dat is gewoon onmogelijk.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De basis van een gelukkig huwelijk: liefde en respect (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.