Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Voel je nog vreugde?

In de overdenking van gisteren daagde ik je uit na te denken over wat God in jouw leven moet doen voor een geestelijke herleving. Misschien voel je het, maar weet je gewoon niet wat het is.

In de komende dagen wil ik je laten zien welke essentiële tekenen wijzen op de behoefte aan een geestelijke herleving. Het eerste teken vinden we in Psalm 85. Het is een gebrek aan blijdschap:

Zou Ú ons niet weer levend maken, zodat Uw volk zich in U verblijdt?

Als iemand somber, depressief en wanhopig is, is dat duidelijk een teken dat diegene een geestelijke herleving nodig heeft.

Misschien zeg je: ‘Tja, weet je, als mijn omstandigheden zouden veranderen, dan zou ik blij zijn.’ Nee. Blijdschap is niet afhankelijk van je omstandigheden. Laat me je een geweldig voorbeeld geven.

In 2 Korintiërs 8:1,2 staat:

Verder maken wij u bekend, broeders, de genade van God die in de gemeenten van Macedonië gegeven is, namelijk dat te midden van veel beproeving door verdrukking, de overvloed van hun blijdschap en hun buitengewoon diepe armoede in overvloedige mate geleid hebben tot de rijkdom van hun vrijgevigheid.

De Macedoniërs ondervonden niet slechts een beetje beproeving. Ze hadden te maken met ‘veel beproeving door verdrukking.’ Ze leefden in buitengewoon diepe armoede, en toch hadden ze een overvloed aan blijdschap.

Wat was hun geheim? Ze leefden uit de genade van God.

Meer dan wat ook is blijdschap afhankelijk van het kennen van de genade van God en van het weten dat Gods genade aan het werk is, zelfs als je pijn of verdriet hebt.

Als je vandaag geen blijdschap ervaart, vraag Gods Geest dan om je hart te vullen. Als je dat doet, zal er blijdschap zijn, ongeacht wat je meemaakt.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Problemen overwinnen – vrede vinden – Harrison Conley

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.