Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Waarom God zoveel waarde hecht aan onze gehoorzaamheid

Voor God is gehoorzaamheid heel belangrijk. En een van de beste manieren om te ontdekken hoe belangrijk Hij dit precies vindt, is door te leren van degenen die ongehoorzaam waren.

Een van die mensen is koning Saul. Toen hem door God verteld werd dat hij een einde moest maken aan de Amalekieten en hun bezit moest vernietigen, deed hij dit niet.

In plaats van God te gehoorzamen, redde hij de runderen en de schapen en nog wat andere dingen. Daarna beweerde hij dat hij God had gehoorzaamd. Maar toen Samuel de runderen en de schapen hoorde, wist Saul dat hij betrapt was. Daarom veranderde hij zijn verhaal. Hij zei: ‘Nou, deze dingen zijn gewoon een offer voor God.’

In 1 Samuel 15:22 kunnen we lezen hoe Samuel reageerde op deze daad van ongehoorzaamheid:

Maar Samuel zei: Heeft de HEERE evenveel behagen in brandoffers en slachtoffers als in het gehoorzamen aan de stem van de HEERE? Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer, opmerkzaam zijn beter dan het vet van rammen.

God wil geen religieuze woorden. Hij wil gehoorzaamheid. Gehoorzaamheid is beter dan offers. Eén reden hiervoor is dat je met een offer niet goed kunt maken wat je verliest door ongehoorzaamheid.

Een andere reden waarom gehoorzaamheid beter is dan offeren is dat het preventief is. In de dagen van Saul werd er geofferd om zonden te bedekken. Als Saul gehoorzaam was geweest, was er geen reden geweest om te offeren. Gehoorzaamheid had zijn zonde voorkomen.

Doe daarom wat God verlangt. Wees gehoorzaam aan wat Hij je opdraagt. Dat is altijd beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe kun je Gods stem verstaan en Hem volgen?

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Goed of kwaad: wat kies jij? (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.