Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Waarom we er voor elkaar moeten zijn

In Galaten 6:1-2 roept Paulus ons op om er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen. En hij legtook uit hoe we dit moeten doen:

Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan, moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat uook zelf niet tot misstappen wordt verleid. Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na.

In de vertaling van Elberfeld staat in vers 1 de zin “overmand worden door een zonde”. Het woord overmannen betekent ergens door verrast worden, plotseling in iets terechtkomen. Met andere woorden: de misstap waar Paulus het hier over heeft is geen geplande misstap. Het is een verleiding die plotseling opduikt, waar de persoon ineens in terechtkomt en waar hij moeilijk uit kan komen.

Paulus zegt ook: “Als je geestelijk bent, zet hem dan weer recht.” (ELB) Het woord rechtzetten impliceert het idee dat een ontwricht ledemaat weer recht gezet wordt. Het is de taak van de geestelijk volwassen persoon om ontwrichte “ledematen” vakkundig en voorzichtig weer op hun plaats te zetten.

Ik denk dat dit het vaakst gebeurt bij heel jonge christenen. Ze worden plotseling overweldigd, geven toe aan verleidingen en voelen zich dan vreselijk. Daarna beschuldigt deduivel hen: “Wat voor christen ben jij! Hypocriet! Je zou nooit meer naar de kerk moeten gaan! Je bent zo verdorven. Je bent waarschijnlijk niet eens goed bekeerd.”

Zulke jonge christenen weten dan niet hoe ze weer uit de situatie kunnen komen. Jij en ik moeten hen dan helpen om weer in de juiste relatie met God te komen.

Een vriend van mij ontwrichtte ooit zijn schouder. Het kostte hem 45 minuten om zijn schouder zelf weer op zijn plaats te krijgen. Het zou makkelijker zijn geweest als iemand hem had geholpen.

Dit geldt ook voor ons als christenen. We moeten er zijn voor onze zuster en broeder wier geestelijk leven in de war is. We moeten hem of haar helpen om de situatie weer “recht te zetten”.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Kerk = Gods familie 1/2 –Janet und Bayless Conley

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

De betekenis van Pasen: Hij is opgestaan! – Harrison Conley

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.