Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wat betekent het om op God te vertrouwen?

In onze laatste overdenking hebben we het gehad over hoe belangrijk het is om op God te vertrouwen, om je hoop op Hem te vestigen. Misschien vraag je je af wat dat precies inhoudt? Ik wil je dit graag uitleggen aan de hand van een ezelsbruggetje. Aan de hand van de letters van het woord H-O-O-P-T ga ik uitleggen wat hopen, of vertrouwen, op God inhoudt.

De H staat voor helemaal voor waar houden. Als je op Hem hoopt, moet je Hem op Zijn woord geloven. Zelfs als het niet waar lijkt te zijn, moet je Hem op Zijn woord geloven. Als we dat doen, zal Hij ons leiden en ons veilig over de finishlijn brengen.

De O staat voor ontspannen. De Bijbel vertelt ons dat we moeten rusten in de Heer. In 1 Petrus 5:7 staat: Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. Maak je geen zorgen. Bezorgd zijn is als een schommelstoel. Het geeft je iets te doen, maar het brengt je nergens.

De tweede O staat voor opvatten. In Spreuken 3:5 staat: Vertrouw op de HEERE met heel je hart

en steun op je eigen inzicht niet. Soms lijken dingen helemaal niet logisch te zijn en niet in lijn met jouw eigen opvatting.

De P staat voor praten. Wat wij zeggen is een uiting van ons geloof. In Marcus 11 zeg Jezus: Heb geloof in God. En direct daarna zegt Jezus: Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.

De T staat voor tevoren dankzeggen. We moeten God danken nog voor Hij onze gebeden verhoord heeft. In Filippenzen 4:6 staat: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God. Als we God danken, is dat een uiting van ons geloof.

Wie H-O-O-P-T op God, zal overwinnen!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Leven in vertrouwen op God

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Vertrouwen in de storm!?

uitzending

Is jouw geloof dood of levend?

Product

Set “Geloof” – 2 dvd’s + boekje

Nu voor een speciale prijs

korte video

Ons verlangen en onze visie

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.