Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wees te allen tijde waakzaam!

In de overdenking van gisteren hebben we gekeken naar de lessen die we kunnen trekken uit het verhaal in 2 Koningen 6. Hier lezen we hoe we onze geestelijke scherpte (ons ijzer) kunnen herwinnen. In de verzen 4 en 5 wordt ons verteld over de jongen die zijn ijzer kwijtraakte:

Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Deze jongen is hard aan het werk. Hij hakt een boom om. Maar terwijl hij zo zijn best doet, verliest hij zijn ijzer. Zijn ijzer is in het water gevallen.

Misschien denk je nu: ‘Tja, dit zou mij niet overkomen, je verliest je ijzer alleen als je Gods wil niet doet.’

Maar als je de overdenking van gisteren hebt gelezen, weet je dat deze jongens de wil van God deden. Ze handelden met Goddelijke permissie. De profeet zei niet alleen dat ze moesten gaan, maar hij ging met hen mee en liet zien dat dit het juiste was om te doen.

Of misschien denk je: ‘Een geestelijke man of vrouw zou zijn of haar ijzer niet verliezen.’ Nee, er is geen aanwijzing dat de jongen die zijn ijzer kwijtraakte niet geestelijk was. Sterker nog, alles wijst erop dat hij geestelijk sterk was.

Dus wat zegt dit ons? Denk niet dat wij ons geestelijke ijzer niet kunnen verliezen. Het kan jou overkomen, en het kan mij overkomen. We kunnen allemaal ons ijzeren blad verliezen als we niet voorzichtig zijn.

Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je je geestelijke ijzer niet kwijtraakt. Dit is iets waar je voor moet blijven waken. Alleen omdat je het vandaag hebt, wil niet zeggen dat je het morgen nog steeds hebt.

Het goede nieuws is dat als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt, je het kunt herwinnen! Maar nog beter is het om alert te zijn en je ijzer te behouden. Blijf scherp voor God!

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Balans houden 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Vertrouw je God of je verstand? (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.