Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wil je echt terug?

Hebreeën 11:13-16 bevat een krachtige waarheid. Een perspectief waarvan ik zou willen dat je hem omarmt. Deze verzen gaan over de grote geloofshelden van het Oude Testament:

Deze allen zijn in het geloof gestorven. Zij hebben de vervulling van de beloften niet verkregen, maar hebben die vanuit de verte gezien en geloofd en begroet, en zij hebben beleden dat zij vreemdelingen en bijwoners op de aarde waren. Want wie zulke dingen zeggen, laten duidelijk blijken dat zij een vaderland zoeken. En als zij aan het vaderland gedacht hadden vanwaaruit zij weggegaan waren, zouden zij gelegenheid gehad hebben om terug te keren. Maar nu verlangen zij naar een beter, dat is naar een hemels vaderland. Daarom schaamt God Zich niet voor hen om hun God genoemd te worden. Want Hij had voor hen een stad gereedgemaakt.

Deze geloofshelden zochten naar een beter vaderland. In vers 15 staat: En als zij aan het vaderland gedacht hadden vanwaaruit zij weggegaan waren, zouden zij gelegenheid gehad hebben om terug te keren. Het woord vaderland in dit vers is door de vertalers toegevoegd. In feite staat er dat als zij continu hadden gedacht aan waar zij vandaan kwamen, er een grote verleiding geweest zou zijn om daarnaar terug te keren.

Als je dit gedeelte leest, kun je wel bedenken waarom sommige mensen zo met hun zonden uit het verleden worstelen. Zoals vers 15 zegt: En als zij aan het vaderland gedacht hadden vanwaaruit zij weggegaan waren, zouden zij gelegenheid gehad hebben om terug te keren.

De reden waarom sommige mensen vele manieren vinden om terug te keren naar hun oude leven, is dat ze er steeds weer aan terugdenken. Ze blijven denken aan die ‘goeie ouwe tijd’. Misschien worstel jij hier ook mee.

Als dat zo is, probeer je dan die ‘goeie ouwe tijd’ te herinneren zoals hij was. Vergeet niet alle pijn. Vergeet niet hoe je toen geworsteld hebt, waarom je eigenlijk bij Jezus kwam. Romantiseer het verleden niet. Als die ‘goeie ouwe tijd’ zo goed was, zou je niet gered zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Bewaar de juiste houding van je hart

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.