Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Bid effectief: Je relatie met God maakt het verschil!

Gisteren hebben we ontdekt dat specifiek zijn tijdens ons gebed de eerste sleutel voor effectief gebed is. Vandaag wil ik je de tweede sleutel laten zien: wees verbonden met God.

In Johannes 15:5 zegt Jezus:
Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.

God wil dat elk deel van ons leven verbonden is met Hem. En Hij vertelt ons dat als dat gebeurt – als we met Hem verbonden zijn – we veel vrucht zullen dragen. Een paar verzen verderop brengt Jezus die vrucht direct in verband met gebed.

In Johannes 15:16 zegt Hij:
Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft.

Als we met God verbonden zijn en we blijven in Hem, dan zullen we veel vrucht dragen, zegt Jezus. Denk eens aan een fruitboom. De bladeren groeien omdat de takken aan de boom vastzitten. In de lente bloeien er bloemen aan de takken en uit die bloemen groeit het fruit.

Maar als er iets gebeurt en de tak zit niet meer goed vast aan de boom, zal de tak waarschijnlijk helemaal geen vrucht dragen. De bloemen en het gezonde fruit zullen alleen groeien als de tak goed vastzit aan de boom. God wil dat wij met Hem verbonden zijn op elk gebied van ons leven. Als dat zo is, dan zullen onze gebeden in lijn zijn met Zijn verlangens en kunnen we er zeker van zijn dat Hij zal antwoorden.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Vast! En ervaar hoe God werkt (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.