Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Effectief bidden: Zo blijf je in contact met God

Gisteren hebben we de tweede sleutel ontdekt voor effectief bidden: blijf verbonden met God. De vraag is: hoe doen we dat?

Er zijn heel veel dingen die we kunnen doen, maar ik wil twee dingen noemen. Ten eerste, als we een intieme relatie met God willen hebben, moeten we beseffen hoezeer Hij hiernaar verlangt.

Als je even de tijd neemt om hierover na te denken, besef je hoe geweldig dat is. Hij de is de almachtige God en toch wil Hij een intieme relatie met jou hebben.

In Romeinen 5:11 in Het Boek staat: Wij prijzen ons gelukkig over deze nieuwe relatie met God. En dan vooral door onze Here Jezus Christus, want Hij heeft ervoor gezorgd dat het nu weer goed is tussen God en ons.

Door Jezus kunnen wij een relatie met God hebben! Verbonden zijn met God begint dus met de wetenschap dat Hij ernaar verlangt een relatie met jou te hebben.

Ten tweede moet je je bewust zijn van Zijn aanwezigheid. God is op dit moment bij je. Hij is overal waar je gaat. Hij is op je werk en bij je thuis. Hij is bij je, waar je ook naartoe gaat en waar je ook doorheen gaat.

In het laatste deel van Hebreeën 13:5 staat: Hij heeft Zelf gezegd: Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten.

In de zeventiende eeuw was er een monnik genaamd broer Laurens. Hij heeft een boek geschreven met de titel: Besef van Gods tegenwoordigheid. In het klooster luidden de klokken ieder uur. Als broer Laurens dit hoorde, nam hij de tijd om God te zoeken.

Als je een horloge of mobiele telefoon hebt, kun je overwegen het alarm door de dag heen een aantal keer af te laten gaan, zodat je eraan herinnerd wordt dat God bij je is. Elke keer als het alarm afgaat, kun je een moment

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 3/5

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.