Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

“Ja, Vader.”

In de laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk gehoorzaamheid is. Vandaag wil ik kijken naar de houding die hoort bij gehoorzaamheid, en die Jezus ons voorleefde.
Je kunt het vinden in Filippenzen 2:5-9:
Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, Die, hoewel Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam.

Toen Jezus in het eeuwige verleden samen met de Vader in de hemel woonde, zei de Vader: ‘Zoon, je moet naar beneden gaan en geboren worden in een stal, opgroeien in een arm gezin van een timmerman en je leven opgeven.’
Jezus had kunnen weigeren, maar dat deed Hij niet. Hij zei: ‘Ja, Vader.’ En terwijl Hij in Gethsémané aan het bidden was, gekweld door de gedachte dat Hij van de schitterende aanwezigheid van de Vader gescheiden zou worden, zei Hij: Mijn Vader, als het mogelijk is, laat deze drinkbeker aan Mij voorbijgaan. Maar niet zoals Ik wil, maar zoals U wilt (Matteüs 26:39).
Hij had kunnen weigeren. Maar Hij zei: ‘Ja, Vader.’
En zelfs toen Hij happend naar adem aan het kruis hing, geschopt en geslagen, wetende dat het einde nabij was, was Hij gehoorzaam tot aan de dood.
Hij had kunnen weigeren. Maar Hij zei: ‘Ja, Vader.’
Dankzij Zijn gehoorzame houding kunnen wij het eeuwige leven ontvangen. Ik ben zo dankbaar dat onze Redder de Vader gehoorzaamde!
Wij zouden dezelfde gehoorzame houding moeten hebben.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Een dankbare houding

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.