Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

God geeft om de bescherming van kinderen

Vandaag lezen we Matteüs 18:1-6:

Op dat moment kwamen de discipelen bij Jezus en zeiden: Wie is toch de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen? En Jezus riep een kind bij Zich en zette dat in hun midden. En Hij zei: Voorwaar, Ik zeg u: Als u zich niet verandert en wordt als de kinderen, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan. Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen. En wie zo’n kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij. Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, doet struikelen, het zou beter voor hem geweest zijn dat een molensteen aan zijn hals gehangen was en hij in de diepte van de zee gezonken was.

 Dit is een krachtige waarheid en God verlangt van ons dat wij dit goed begrijpen. Hij neemt de bescherming en opvoeding van kinderen heel serieus.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat het woord struikelen in dit vers een valstrik voor iemand zetten betekent. Jezus had het over iemand die opzettelijk een onschuldig kind aanzet tot het doen van verkeerde dingen.

Ten tweede had de molensteen waar Hij naar verwees een diameter van ongeveer anderhalve meter en was er een os of ezel voor nodig om hem rond te laten draaien. Heb je hier een beeld bij?! Het is beter dat er een molensteen om zo iemand zijn nek gehangen wordt en hem te laten verdrinken in de diepte van de zee, dan dat hij een kind aanzet tot het doen van verkeerde dingen.

De uitbuiting of het misbruik van kinderen wordt niet licht genomen door God. We lezen in de Bijbel dat sommige zonden zwaarder beoordeeld worden door de Almachtige. Kinderen laten zondigen is een van de ergste zonden. Neem hun uitbuiting nooit te licht.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe God voor uw gezin zorgt 2/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.