Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Hoe moeten we omgaan met zonde?

Matteüs 18:8, 9 biedt een belangrijk inzicht in hoe we moeten afrekenen met zonden:

Als dan uw hand of uw voet u doet struikelen, hak hem af en werp hem van u. Het is beter voor u kreupel of verminkt tot het leven in te gaan, dan met twee handen of twee voeten in het eeuwige vuur geworpen te worden. Als uw oog u doet struikelen, ruk het uit en werp het van u. Het is beter voor u met één oog tot het leven in te gaan, dan met twee ogen in het helse vuur geworpen te worden.

Het oog staat voor je denken, waar de zonden worden bedacht. De hand staat voor de zonden die daadwerkelijk worden begaan. En de voet betekent dat het een manier van wandelen is geworden, een patroon, een verankerde gewoonte, een zondige levensstijl.

Jezus zegt: hak hem af. Hij heeft het hier over meedogenloze zelfveroordeling. En hij ging nog verder. Hij zei: hak hem af en werp hem van u. Met andere woorden: ga zo ver mogelijk weg van de bron van je zonden als je kunt.

Ik herinner mij een dag waarop ik regelrecht in een spinnenweb liep. Ik ving in mijn ooghoek een glimp op van een enorme oranje gekleurde spin. Ik raakte het web en voelde dat de spin in mijn nek viel. Ik deed een krijgsdans, sloeg mezelf en trok mijn shirt uit om dat beest van mij af te krijgen.

En weet je? Op het moment dat een zondige gedachte in je hoofd landt, hoor je hetzelfde te doen. Ga op oorlogspad! Sla dat ‘beest’ weg! Citeer Bijbelverzen.

Doe wat je kunt om te voorkomen dat het zijn tanden in jouw leven zet. Zoals Jezus zei: het is beter voor jou als je dat doet!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Overwinning over zonde (Romeinen 7) 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Jezus was nooit gestrest

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.