Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

God heeft nieuwe kracht voor je!

Misschien zit je op dit moment in een zeer stressvolle periode en heb je het gevoel dat je zo niet door kunt gaan. Ik wil dat je weet dat je niet alleen bent. Zelfs een aantal van de grootste mannen en vrouwen van God hebben hetzelfde meegemaakt.

Een van die personen is de profeet Elia over wie ik het in de overdenking van gisteren had. Na een geweldige geestelijke overwinning over de priesters van Baäl, ontdekken we dat hij op de vlucht slaat en zich afvraagt of het leven de moeite waard is.

We lezen het verhaal in 1 Koningen 19:4-6:

Hijzelf liep echter een dagreis de woestijn in, ging onder een bremstruik zitten en bad om te mogen sterven. Hij zei: Het is genoeg. Neem nu mijn leven, HEERE, want ik ben niet beter dan mijn vaderen.

Hij ging onder een bremstruik liggen slapen, en zie, een engel raakte hem aan en zei tegen hem: Sta op, eet. Hij keek op, en zie, aan zijn hoofdeinde lag een koek, op kolen gebakken, en een kruik water. Hij at en dronk en ging vervolgens weer liggen.

Elia had die ‘lege’ plek in zijn leven bereikt. Er was niets meer over. Hij had alles gegeven en de tank was leeg.

Misschien voel jij je precies zo. Je staat op het punt om op te geven. Je denkt: ‘Ik heb er genoeg van. Ik ben er klaar mee. Ik heb genoeg van de druk en van al het gedoe, ik kan niet meer. Ik ben op!’

Is het je opgevallen dat toen Elia aan het einde van zijn krachten was, God ingreep? Leeg zijn, geen kracht meer hebben, is niet slecht. Als je naar God kijkt, is Hij bereid om jou te helpen.

Bekijk hier de bijpassende uitzendung: Temidden van crisis is God er…

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Vertrouwen in de storm!?

uitzending

Standvastig geloven zonder te twijfelen (2)

Product

Waar is God als het moeilijk is?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.