Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het zesde gebod voor het huwelijk: houd je humeur in toom

Vandaag gaan we kijken naar het zesde gebod voor het huwelijk, gebaseerd op het zesde gebod dat God aan Israël gaf. Dit gebod staat in Exodus 20:13:

U zult niet doodslaan.

Hoewel je misschien denkt dat dit gebod niet echt van toepassing is, denk ik dat het essentieel is. Het vertelt je dat je je partner niet kapot moet maken!

Jezus helpt ons dit principe te begrijpen in Matteüs 5:21,22. Hij zei: U hebt gehoord dat tegen de ouden gezegd is: U zult niet doden; en: Wie doodt, zal door de rechtbank schuldig bevonden worden. Maar Ik zeg u: Al wie ten onrechte boos is op zijn broeder, zal schuldig bevonden worden door de rechtbank.

Jezus noemde gelijk de wortel van moord: boosheid en haat. Als je een goed, gezond en duurzaam huwelijk wilt, moet je leren zachtmoedig te zijn. Mensen die snel boos worden, die gewelddadig zijn of een explosief karakter hebben, maken relaties kapot.

Als je met iemand verkering hebt die snel ontploft, moet je dit als een waarschuwing zien. Als diegene bij het minste of geringste boos wordt, kan die boosheid vroeg of laat op jou botgevierd worden.

Boosheid beschadigt relaties. Als je een driftig karakter hebt, zorg dan dat je dit onder controle krijgt. Anders zal de duivel controle over jou krijgen.

Een andere manier waarop boosheid wordt geuit is door ijskoud te worden, door stilte en een slecht humeur te gebruiken om je partner te straffen. Nogmaals, dit is niet gezond voor een huwelijk. Als je snel boos bent en traag bent met vergeven, ben je een moeilijke persoon om mee samen te leven. Werk hieraan en leer vergeven. Maak van de beheersing van je boosheid een belangrijk gebedspunt. God zal je helpen.

Als je je boosheid niet onder controle hebt, zal het controle over jou krijgen. En het zal niet alleen je huwelijk vernielen, het zal elke andere betekenisvolle relatie die je in je leven hebt beschadigen.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Een goed huwelijk (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.