Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Hoe is je gebedsleven?

Een van de beste graadmeters of iemands geestelijk leven groeit of stagneert, is het gebedsleven van diegene. Als je gebedsleven stilstaat, is dat een duidelijk teken dat je een geestelijke herleving nodig hebt.

Psalm 80:18 (NBV) zegt het op deze manier:

Dan zullen wij niet van U wijken. Laat ons leven, en wij roepen Uw naam.

Wat ademen is voor het fysieke leven, is gebed voor het geestelijke leven. Als je ademhaling oppervlakkig en onregelmatig is, dan is er iets mis. Het is een teken dat er iets mis is met je gezondheid. Als je ademhaling diep en regelmatig is, is dat een teken van goede gezondheid.

Ik las eens een verhaal over een soldaat in de Tweede Wereldoorlog die bij zijn commandant geroepen werd en beschuldigd werd van spionage. De commandant zei: ‘Men heeft jou zien wegsluipen naar een bosrijk gebied waarvan wij weten dat er vijandelijke patrouilles gezien zijn. We denken dat jij informatie aan hen doorspeelt.’

De commandant eiste een verklaring: ‘Waarom ging je daarheen?’ En de soldaat zei: ‘Ik glipte gewoon even weg voor een uurtje van gebed.’ De commandant beval hem op zijn knieën te gaan om te laten zien hoe hij bad.

De soldaat knielde neer, en omdat hij dacht dat hij geëxecuteerd zou worden voor verraad, schreeuwde hij het uit naar God. Onmiddellijk werd duidelijk dat hij een intieme relatie met God had. De commandant stopte hem en zei: ‘Dat is genoeg. Je kunt gaan.’ Hij richtte zich tot een andere commandant en zei: ‘Niemand kan zo bidden zonder een lange tijd van discipelschap.’

Hoe ziet jouw gebedsleven eruit? Is het diep en regelmatig? Of is het oppervlakkig, sporadisch en onregelmatig? Als het oppervlakkig is, is dat een teken dat je hart een herleving nodig heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Vijf officieren ontmoeten God

 

 

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.