Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Waarom hier gevaar loert

In onze laatste overdenking lazen we het verhaal uit 1 Koningen 13, over de leeuw die de profeet vanwege zijn ongehoorzaamheid doodde. We hebben gezien hoe dat verhaal aan ons het belang van gehoorzaamheid illustreert en dat ongehoorzaamheid de deur naar rampspoed opent.

In 1 Petrus 5:8 staat:

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

Ik geloof dat God wil dat je het beeld van die leeuw uit 1 Koningen 13 in je geheugen gegrift hebt. Hij wil dat je begrijpt dat als je God opzettelijk ongehoorzaam bent, je tegenstander, de duivel, niet slechts naar je zal brullen. Net als die leeuw uit 1 Koningen 13 zal hij een poot op je zetten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil zijn poot niet op mijn financiën, op mijn gezin, op mijn gezondheid, of op wat dan ook. Ik wil niet dat hij zijn tanden in mijn huwelijk zet. Maar ongehoorzaamheid opent de deur hiertoe.

In Jakobus 4:7 staat:

Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Zie je, je hebt autoriteit over de duivel gekregen. Dit vers maakt dit duidelijk: je kunt weerstand tegen hem bieden. Maar je autoriteit in Christus als christen werkt alleen als je jezelf hebt onderworpen aan Gods autoriteit door gehoorzaam te zijn.

Als je, opzettelijk, ongehoorzaam bent, dan zal je autoriteit in Christus niet werken.

Daarom heb ik de volgende vraag voor jou: ben jij op dit moment opzettelijk ongehoorzaam aan God? Als dat zo is, belijd dit dan en toon berouw. Anders kun je er zeker van zijn dat de duivel een poot op jouw leven zal zetten.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Zegeningen en grenzen

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Goed of kwaad: wat kies jij? (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.