Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wie volg je?

In Psalm 118:8,9 staat het volgende:

Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op de mensen te vertrouwen. Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op edelen te vertrouwen.

Deze tekst is op verschillende gebieden van toepassing, maar ik wil het over slechts één gebied hebben. En dat is het volgende: je moet de staat van je eeuwige ziel niet toevertrouwen aan een ander.

Misschien bidt je man. Misschien heeft hij een echte relatie met God. Verwacht niet dat jij hiermee iets wint of dat jij hiermee in de hemel komt. Je moet zelf een relatie met de Heer hebben.

Misschien heb je een biddende vrouw. Ze staat in vuur en vlam voor God. Verwacht niet dat dat ervoor zorgt dat jij een plaats hebt aan de tafel tijdens het feestmaal van het Lam. Je moet wedergeboren zijn. Je moet zelf op de Heer vertrouwen. Je moet je eigen levende, ademende, wandelende relatie hebben met de Redder. Anders kom je er niet in!

Toen ik begin twintig was, was er een overvloed aan goeroes en oosterse mystici die door mensen gevolgd werden. Een aantal van mijn vrienden gaven al hun aardse bezittingen op en werden discipelen van zekere ‘heilige’ mannen.

Maar weet je? Als je een mens volgt en hij vergaat, zul jij net als hij vergaan. In Psalm 146:3,4 staat:

Vertrouw niet op edelen, op het mensenkind, bij wie geen heil is. Zijn geest gaat uit hem weg, hij keert terug tot zijn aardbodem; op die dag vergaan zijn plannen.

Als jij op mensen vertrouwt, zul je net als die mensen vergaan. Maar als je op God vertrouwt door Zijn Zoon, Jezus Christus, zul je het eeuwige leven ontvangen.

Stel je vertrouwen alleen op God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Is het van God of van de duivel? (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.