Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Wat is echt belangrijk voor jou in het leven?

In Psalm 119:72 staat:

De wet uit Uw mond is mij beter dan duizenden stukken goud of zilver.

‘De wet uit Uw mond’ is Gods Woord. Wat de Psalmist wil zeggen, is: ‘Heer, Uw Woord is beter voor mij dan een hele hoop zilver of goud.’

Stel, je krijgt een baan aangeboden. Het is een geweldige functie, je zou er qua salaris enorm op vooruitgaan, en misschien zijn de huizenprijzen in de buurt van het bedrijf lager. Het is je droombaan! Maar je gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er geen goede, op de Bijbel gefundeerde, gemeente is in de stad waar het bedrijf zit. Maar je kunt een hoop meer geld verdienen! Ga je? Het hangt af van hoeveel waarde je hecht aan Gods Woord.

Een man die nauw betrokken was bij mijn gemeente, kwam op een dag naar me toe en vertelde mij dat hij zou verhuizen. Ik vroeg hem: ‘Heb je daar een gemeente gevonden?’ Hij antwoordde: ‘Nee, nee. Er is helemaal geen goede gemeente in de stad. Maar ik ga veel meer geld verdienen. We kunnen een groter huis kopen. Het wordt geweldig.’

Een jaar later was zijn tienerdochter zwanger, zat zijn zoon in de jeugdgevangenis, lagen hij en zijn vrouw in scheiding en was hij weer aan de drugs. Maar ach, hij kreeg veel beter betaald!

In onze samenleving is het zo gemakkelijk om beslissingen te nemen die alleen gebaseerd zijn op geld. Helaas worden hierdoor veel gezinnen en relaties verwoest. Maak van Gods Woord je prioriteit. Laat de Bijbel belangrijker zijn dan alles wat de wereld jou kan bieden.

Als je dat doet, raak je nooit teleurgesteld.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Waarom de eindtijd al begonnen is (4)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Dit zal je door moeilijke tijden heen helpen

uitzending

Bid als Mozes – en wees heel dicht bij God

Product

Bidden – maar hoe?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.