Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Verlang je naar een partner?

In de overdenking van gisteren hebben we gekeken naar 1 Korintiërs 7:1-5, waar wordt gesproken over getrouwde stellen en het belang van seksuele intimiteit. Vandaag wil ik verdergaan met de verzen 7-9 waar Paulus zich richt tot de vrijgezellen:

Want ik zou wel willen dat alle mensen waren zoals ikzelf, maar ieder heeft zijn eigen genadegave van God, de één op deze wijze, de ander op die wijze. Maar ik zeg tegen de ongehuwden en de weduwen: Het is goed voor hen, als zij blijven zoals ik. Maar als zij zich niet kunnen beheersen, laten zij dan trouwen, want het is beter te trouwen dan van begeerte te branden.

Als je vrijgezel bent en verlangt naar fysieke intimiteit en je worstelt soms met je seksualiteit en je wilt graag trouwen, dan is het Gods wil voor jou om te trouwen. Ik kan je vertellen dat je niet de gave hebt om vrijgezel te zijn, waar Paulus het over heeft.

Misschien ben je vrijgezel en ben je helemaal tevreden. Misschien heb je geen verlangens om te trouwen. Je moet weten dat dat niet betekent dat er iets mis is met jou. Misschien heb je gewoon te maken met een gave die God je heeft gegeven. Paulus zegt zelfs dat het beter is. Je kunt de Heer op die manier onverstoorbaar dienen.

Als je die gave niet hebt, dan geloof ik dat het Gods plan voor jou is om te trouwen. Als je gekweld wordt door een onvervuld verlangen, is het beter om te trouwen.

Dat betekent niet dat je de eerste de beste persoon moet trouwen met wie je graag seks zou willen hebben. Je moet dit zien in het licht van alle raad die God geeft. Je moet beseffen dat het huwelijk de belangrijkste vorm van een overeenkomst hoort te zijn tussen twee mensen. Geen enkel huwelijk zou gebaseerd moeten zijn op uitsluitend fysieke aantrekkingskracht.

Maar als je vrijgezel bent en je verlangt ernaar te trouwen, dan geloof ik dat God iemand voor jou op het oog heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar rechtvaardigheid, godsvrucht, geloof en liefde 1/2

 

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Wat kan ik in een relatiecrisis doen?

uitzending

Dit maakt je gezin sterker (2)

korte video

Tour 2023: God heeft hoop voor jou!

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.