Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

God houdt je Gods voorzorg voor jouw falen

In Psalm 37:23,24 staat:

De voetstappen van die [rechtvaardige] man worden door de HEERE vastgezet, Hij vindt vreugde in zijn weg. Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Als je deze tekst voor de eerste keer leest, ben je misschien geneigd je te focussen op het feit dat God de voetstappen van een rechtvaardige man vastzet, van iemand die God volgt. Dat is zeker een troostende, motiverende en krachtige waarheid.

Maar ik wil je wijzen op de tweede zin: Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Wat een geweldige verklaring! Zelfs als je stappen door de Heer geleid worden, kun je het nog steeds verprutsen! God bevestigt dat je je best doet om met Hem te wandelen en dat je het dan nog steeds kunt verprutsen. Er is altijd een menselijke factor.

Ons vlees komt in de weg te staan. Soms nemen we verkeerde beslissingen. Soms kunnen we een beetje koppig zijn. En soms verknallen we het, ook al is dat het laatste wat we willen doen!

Ik wil dat je het volgende onthoudt: zelfs als je er een potje van maakt, zelfs als je struikelt en valt, zal God je niet verlaten. Hij zal je steunen en Hij zal je ondersteunen.

In het boek Deuteronomium staat dat God onze schuilplaats en onze kracht is en dat onder ons Zijn eeuwige armen zijn. Dat geeft mij een hoop troost.

Misschien struikelen jij en ik. Misschien vallen jij en ik. Maar we blijven niet op de grond liggen, want Gods armen en Zijn handen zijn onder ons en zullen ons optillen.

Dank U God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 1/2

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
uitzending

Zo doorsta je de stormen in je leven

Product

Waar is God als het moeilijk is?

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.