Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het beste moet nog komen!

In Filippenzen 1:21-23 zegt de apostel Paulus het volgende:

Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Maar blijf ik leven in het vlees, dan betekent dit voor mij vruchtbaar werk; en wat ik verkiezen zal, weet ik niet. Want ik word door deze twee gedrongen: ik heb de begeerte om heen te gaan en bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste.

Wauw! Zie je wat Paulus zegt? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.

Hoewel het volgende een beetje een dom voorbeeld is, denk ik dat het iets duidelijk maakt.

Mijn vrouw en ik hebben onlangs een aantal vrienden in Washington bezocht. Het regende vrijwel de hele tijd dat we daar waren. Het was een reeks opeenvolgende grijze, druilerige, droevige, regenachtige dagen. Mijn vriend is een fanatieke golfer, dus ik vroeg hem: ‘Wanneer heb je voor het laatst kunnen golfen?’ Hij zei: ‘Vier maanden geleden.’ Ik dacht: ‘Wauw, dat is lang geleden!’

De dag waarop Janet en ik teruggingen naar Zuid-Californië was het een prachtige dag in Zuid-Californië. Het was ongeveer 21 graden. Mijn zoon zei: ‘Pa, zullen we golfen?’ Ik zei: ‘Tuurlijk. Gooi de spullen maar in de auto.’

Terwijl we naar de golfbaan reden, drong het tot me door dat Zuid-Californië een veel betere plek is voor een golfer dan Washington! Het is winst om geen grijze, regenachtige dagen te hebben en in de zon te zijn!

Om niet in het lichaam te zijn is winst, omdat het betekent dat je aanwezig kunt zijn in het licht van Gods glorie! Je hoeft geen medelijden te hebben met christenen die naar de Heer gaan. Voor hen is het winst en verreweg het beste!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Leer God kennen

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Goed of kwaad: wat kies jij? (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.