Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Het mysterie van Gods voorziening

In Lucas 12:31-32 zegt Jezus tegen ons:

Maar zoek het Koninkrijk van God en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. Wees niet bevreesd, kleine kudde, want het heeft uw Vader behaagd u het Koninkrijk te geven.

Van Gods Koninkrijk je belangrijkste prioriteit maken is het geheim voor het ontvangen van Gods voorziening. Dan zal al het andere je erbij gegeven worden. Dat houdt ook in dat Hij je antwoorden op je vragen zal geven en dat Hij je zal geven waar je naar verlangt. God belooft dat Hij die dingen erbij zal geven.

Ik weet dat dit voor sommigen te simplistisch is. Sommigen denken dat het gewoon een kinderachtige opmerking is die je kunt negeren. Maar dit negeren is een grove fout. Onderschat nooit de kracht van gehoorzaamheid. Als we God gehoorzamen en de juiste prioriteiten hebben, zal dit ongelooflijke zegeningen in ons leven ontgrendelen en vrijzetten.

Als we het geestelijke boven het materiële plaatsen, als we Gods Koninkrijk boven onze persoonlijke verlangens plaatsen, zullen ons de andere dingen erbij gegeven worden in ons leven.

Ik las eens een stukje over J.L. Kraft. Hij was zijn bedrijf begonnen door kaas in de straten van Chicago te verkopen, maar hij faalde jammerlijk. Op een dag vertelde een christelijke vriend hem: ‘J.L., God staat niet op de eerste plaats in je leven of in je bedrijf. Zet Hem op de eerste plaats in alles wat je doet. Dan zul je een ander resultaat zien.’

Vanaf die dag zette hij Gods Koninkrijk op de eerste plaats en bracht hij de grootste kaasonderneming ter wereld tot stand.

Stel prioriteiten. Jezus zei: ‘Maak je geen zorgen. Stel de juiste prioriteiten. Dan zal God voor je zorgen.’

Bekijk hier de bijpassende uitzending: En dan komt God

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Waarom dankbaarheid zo belangrijk is (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.