Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Hoe voel je je als je aan de dood denkt?

In de overdenking van gisteren hebben we aan de hand van Filippenzen 1:21-23 geleerd dat het verreweg het beste is om heen te gaan en bij Jezus te zijn. Vandaag wil ik hierop voortborduren met de volgende vraag: Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk?

Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten. Maar je moet er klaar voor zijn, want iedereen op aarde zal sterven. Er zijn in de hele geschiedenis slechts twee uitzonderingen, Henoch en Elia, en het is niet waarschijnlijk dat jij de derde uitzondering zal zijn.

De dood bezoekt zowel koningen als burgers. Zijn komst is onvermijdelijk. De Bijbel zegt in Psalm 89:49:

Welke man leeft er die de dood niet zien zal, die zijn ziel bevrijden zal uit de greep van het graf? Sela

Het Hebreeuwse woord sela betekent pauzeren of iets rustig overdenken en dat is het probleem met sommigen. Ze denken er nooit over na. Ze duwen iedere gedachte over hun eigen sterfelijkheid weg. Maar hoe kun je je op de eeuwigheid voorbereiden als je er nooit over nadenkt?

Als het moment komt en we hebben onze wedloop voor God afgelegd, laten we dan de dood dapper tegemoet treden. Laten we de dood in de ogen kijken. Laten we niet vechten tegen het doorsnijden van de touwen die ons vastgebonden houden aan de aardse kusten. Laten we de zeilen hijsen en die mooie reis naar een beter land afleggen!

Zoals we gisteren gelezen hebben: Want het leven is Christus en het sterven is winst. Heengaan en bij Jezus zijn is verreweg het beste.

Haal tot die tijd alles uit het leven. Leef met je hele hart en al je kracht voor God en zorg dat je geen spijt hebt. Het leven is maar kort, zelfs op de langste dag. En als de zon onder is gegaan, komen we in de eeuwigheid terecht.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De eindtijd begrijpen 1/4

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Gods beloften gelden ook voor jou vandaag

uitzending

Goede beslissingen maken (2)

Product

Set “Wie is de Heilige Geest?” – dvd + boekje

korte video

Rusland: God heeft deuren voor ons geopend

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.