Je winkelmand (0)

Dagelijkse overdenking

Simson en Jezus – Er is een missie!

Want zie, u zult zwanger worden en een zoon baren. En er mag geen scheermes op zijn hoofd komen. Want het jongetje zal van de moederschoot af als nazireeër aan God gewijd zijn, en hij zal beginnen Israël te verlossen uit de hand van de Filistijnen. (Rechters 13:5)

En zie, u zult zwanger worden en een Zoon baren en u zult Hem de naam Jezus geven. (Lucas 1:31)

In de overdenking van gisteren hebben we een aantal bijzondere overeenkomsten tussen Simson en Jezus bestudeerd. Hier zijn nog een aantal parallellen om over na te denken:

  • Simson werd verraden door Delila. Jezus werd verraden door Judas.
  • Simson werd gevangengenomen en gemarteld door de Filistijnen. Jezus werd gevangengenomen en gemarteld door de Romeinen.
  • Terwijl Simson in de tempel van Dagon werd bespot, behaalde hij zijn grootste overwinning en bezorgde hij de Filistijnen de grootste nederlaag. De doden die hij in zijn sterven heeft gedood, waren talrijker dan die hij in zijn leven gedood had. Terwijl Jezus aan het kruis werd bespot door zijn vervolgers, behaalde Hij Zijn grootste overwinning en bezorgde Hij de hel de ultieme nederlaag. En dat deed Hij door middel van Zijn dood.

Er wordt gezegd dat Simson ‘begon met de verlossing van Israël’, wat erop wijst dat zijn werk door anderen voortgezet moest worden. Jezus heeft het evangelisatiewerk aan ons overgelaten. Hoewel Hij de prijs heeft betaald, moeten wij het goede nieuws van Zijn overwinning brengen tot aan de einden der aarde.

Terwijl je over deze overeenkomsten nadenkt, wil ik dat je vooral stilstaat bij de laatste overeenkomst die ik heb genoemd. Als we eenmaal het goede nieuws hebben gehoord, horen wij dragers van het evangelie te worden. Vertel iemand over Jezus en wat Hij voor hem gedaan heeft. Doe dit vandaag!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De oogst is groot – mensen vertellen over God (1)

Vond je de overdenking fijn?

Deel 'm dan op social media of stuur 'm door, zodat anderen ook bemoedigd worden.

De overdenkingen van de voorgaande dagen
Ook interessant voor jou?
artikelen

Besef je wel hoe groot je erfenis is?

uitzending

Goed of kwaad: wat kies jij? (2)

Product

Ontdek Gods kracht voor jou – studiegids

Steun ons werk

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Vooral in onzekere tijden vinden we het een geweldige kans om mensen hoop te geven door Gods Woord.